< Terug naar overzicht

Lonen in de financiële sector stagneren

Werkgevers zijn niet bereid om meer te betalen voor financiële en boekhoudkundige functies. Dat blijkt uit een onderzoek van Robert Half Finance & Accounting. Dat financiële functies complexer worden en er een tekort is aan boekhouders verandert daar weinig aan.

De resultaten zijn vervat in de ‘Salary & Benefits Guide 2004’ een uitgave van Robert Half Finance & Accounting en Accountemps, twee gespecialiseerde divisies van Robert Half International Inc. Het rapport biedt een zeer volledig en uitgebreid overzicht van de verloning en aanvullende voordelen voor financiële en boekhoudkundige functies op de Vlaamse markt.
Over het algemeen groeien de salarissen van financiële profielen het snelst tussen zes en negen jaar werkervaring. In deze tijdspanne wordt een gemiddelde vooruitgang met 25% genoteerd. Nadien stabiliseert de salarisgroei zich geleidelijk, met uitzondering van senior management functies.
Van de werknemers met 3 tot 5 jaar ervaring zijn interne auditors, consolidators en corporate financial analysts de best betaalden. Voor de profielen met meer dan tien jaar ervaring zijn de CFO’s, controllers en audit directors het best betaald.


Voor boekhouders blijkt de fragmentatie van het takenpakket een rol te spelen bij de salarisbepaling. Zij die een totaaloverzicht van de boekhouding hebben, verdienen steeds meer dan hun collega’s die er enkel een onderdeel van behandelen. Ook bij de accounting functies is de salarisgroei het grootst tussen 6 en 9 jaar ervaring (gemiddeld 15%), vooral door het opnemen van managementtaken. Salarissen van boekhoudkundige functies in bedrijven stijgen sneller dan die van hun collega’s in boekhoudkantoren. Doch deze laatsten genieten vaak betere extra-legale voordelen.
Medewerkers uit de financiële sector krijgen vaak de traditionele voordelen in natura. Vrijwel overal horen maaltijdcheques of een bedrijfsrestaurant tot het voordelenpakket. Dit geldt eveneens voor de groep- en hospitalisatieverzekering. Opvallend is de sterke groei in het toekennen van bonussen, veelal gekoppeld aan de persoonlijke en/of bedrijfsresultaten.


Dat de toegenomen vraag naar specifieke expertise of profielen zoals boekhouders en nieuwe risico’s en verantwoordelijkheden zich niet vertalen in hogere salarissen is in de eerste plaats het gevolg van de terugval van de economie. Bedrijven hebben minder flexibiliteit in hun wervingsbudget en werknemers voelen zich minder geroepen om uit te kijken naar een nieuwe jobopportuniteit. Volgens de experten van Robert Half International is de toekomst van de sector gegarandeerd aangezien de vraag naar specifieke profielen zoals boekhouders, interne auditors en controllers groter is dan het aanbod.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen