< Terug naar overzicht

LogicaCMG lanceert Global Paycare

Voor LogicaCMG, de wereldwijde dienstverlener in (ICT-)consultancy, systeemintegratie en outsourcing, is HRM een strategisch belangrijke groeimarkt. In een partnership met de Duitse informaticareus SAP biedt het bedrijf nu ook een internationale service voor salarisadministratie aan.

LogicaCMG is er zich van bewust dat het personeelsvak de volgende jaren aan tal van wijzigingen onderhevig zal zijn. Vooral de centralisatietendens van de HR-administratie naar wat men noemt 'shared services centers' is voor het bedrijf een zakelijke opportuniteit. LogicaCMG heeft bovendien een geschiedenis inzake loonadministratie. Het stelt in Europa voor ongeveer 2 miljoen werknemers de loonbrief op. Met Global Paycare wil het zijn positie op deze markt verstevigen.

Global Paycare laat multinationals toe hun loonadministratie te verzorgen zonder voor elk land een afzonderlijke salarisadministratie op te zetten. Hierdoor worden de HR-afdelingen van een tijdrovend en ingewikkeld proces bevrijd en kunnen ze zich concentreren op hun ware uitdaging: (HR-)strategie. Bovendien kan men daardoor op internationaal vlak het volledige loonplaatje in ogenschouw nemen en zijn problemen met expatriates makkelijker opvangen.

Het technologisch platform voor deze outsourcing-oplossing bestaat uit de HR-module van SAP. Het bedrijf dat Global Paycare wenst te gebruiken, dient evenwel geen SAP-software te bezitten. "Deze oplossing is dus ideaal voor bedrijven die een ERP-softwarepakket hebben, maar geen payroll-module. Ook bedrijven die nu Oracle of Peoplesoft hebben, kunnen hiervan gebruik maken,", zegt Raf Alexander, managing director bij Logica. Voor de locale juridische ondersteuning zorgt LogicaCMG.

Volgens Alexander betekent Global Paycare weinig concurrentie voor de sociale secretariaten in ons land, omdat zij niet de internationale focus hebben die het nieuwe product meekreeg.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen