< Terug naar overzicht

Logi-technic vernieuwt evaluatiegesprekken

Het klassieke evaluatiegesprek staat al geruime tijd onder druk. Ook bij Logi-technic hield het HR-team in samenwerking met de medewerkers het proces tegen het licht. De organisatie evolueert naar een continue feedbackcultuur, waarbij tussentijdse gesprekken als ‘professionele quality time’ worden gezien.

Voor een bedrijf als Logi-technic, met veel gegeerde profielen in zijn rangen, is het in deze tijden van schaarste van cruciaal belang om intensief in rekrutering en retentie te investeren. HR Business Partner Lien Demerie: “Om die reden moeten alle tools, processen en contactmomenten doorheen de ‘employee journey’ steeds opnieuw duidelijk maken dat de medewerker centraal staat.” Dat geldt zeker ook voor het evaluatiesysteem, pikt Learning & Development Manager Sarah Craeymeersch in.

In plaats van zelf de evaluatie te evalueren, klopte het HR-team bij de medewerkers aan. In een eerste fase waren dat de vijftig bedienden. Die bleken best tevreden te zijn met de klassieke jaarcyclus, al wilden ze wel wat veranderen aan de inhoud en de vorm. Het vernieuwde evaluatieproces volgt een klassieke jaarlijkse cyclus, met een evaluatie op het einde van het jaar en een tussentijds gesprek voor de zomer. Maar bovenop die formele cyclus zet de onderneming ook in op informele feedback.

Voor de formele evaluatie ontwierp Logi-technic een doos, de 'evobox', met daarin een set kaarten met mogelijke gespreksthema's. Het is aan de medewerker zelf de koers van het gesprek te bepalen. Na de verplichte onderwerpen krijgen de medewerkers de kans andere relevante thema's aan te kaarten, zoals groei, work-life balance, communicatie, management of verloning.

Naast de themakaartjes bevat de doos een reeks gadgets en symbolische reminders bedoeld om het proces luchtiger te maken maar ook het belang ervan te beklemtonen. Zo is er een notitieboekje en een balpen, maar ook een paar muntjes voor ‘een frisse blik’, een spiegeltje om kritisch naar zichzelf te kijken en een 'Ja maar'-bingo.

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen