< Terug naar overzicht

Loes Bresseleers (Johnson & Johnson). “De veerkracht van Zuid-Afrikanen is enorm”

Belgen nemen overal in de wereld HR-verantwoordelijkheden op. Sommigen zijn korte tijd in het buitenland, anderen hebben ons land definitief verlaten. Loes Bresseleers trok in 2018 met man en kinderen naar Zuid-Afrika om er de HR-afdeling van farmabedrijf Johnson & Johnson te leiden.

Tekst: Hermien Vanoost

Head of HR South Africa. Haar titel alleen al doet ons een vreugdesprongetje maken. Eindelijk olifanten en giraffen in HR Square! Het enthousiasme tempert snel wanneer we Loes Bresseleers niet vanuit het zonnige Johannesburg, maar wel vanuit het grijze… Antwerpen op het scherm zien verschijnen. Of de coronapandemie daar voor iets tussen zit? Eigenlijk moeten we het niet vragen. “Ik werk nog steeds voor de Zuid-Afrikaanse afdeling van Johnson & Johnson,” zegt ze, “maar dan wel vanuit België. Gezien de omstandigheden vonden we het beter om dicht bij de familie zijn. Onze terugkeer was een persoonlijke keuze, waar we vanuit het bedrijf alle steun voor kregen.”

Talentstrategie

Ook al verliep haar expatavontuur door de pandemie anders dan verwacht, toch is Loes Bresseleers tevreden over wat ze samen met haar team in Zuid-Afrika heeft kunnen verwezenlijken: “De opdracht was de HR-organisatie in lijn te brengen met hoe ze elders in de wereld is gestructureerd. Tot ongeveer twee jaar geleden was er voor de drie sectoren waarin Johnson & Johnson in Zuid-Afrika actief is – medische, farma- en consumentenproducten – telkens een team van generalistische HR-medewerkers die alles opvolgden. De klemtoon lag op administratie, minder op strategie. Het was aan mij om die drie sectoren te overkoepelen en de business- en talentstrategie op elkaar af te stemmen, zoals eerder ook in België was gebeurd.”

Dat het geen gemakkelijke opdracht zou zijn, wist ze op voorhand. Bresseleers: “Ook al had ik een zestigdagenplan opgesteld, ik was me ervan bewust dat ik me flexibel zou moeten opstellen als ik wou slagen. Daarom had ik me voorgenomen om in de eerste maanden nog niet tot actie over te gaan en vooral te luisteren. De hoge verwachtingen die de collega’s in Zuid-Afrika uitten – ‘Jij komt uit Europa, jij zal het wel weten.’ – blokte ik meteen af. Van bij mijn aankomst maakte ik duidelijk dat ik de waarheid niet in pacht had, maar dat we samen als team antwoorden zouden zoeken en stappen vooruit zetten. Herhaaldelijk ook heb ik mijn collega’s op het hart gedrukt dat ik geen verborgen agenda had en dat ik te allen tijde open en transparant zou communiceren. Aan die belofte ben ik al die tijd trouw gebleven: ik deed wat ik zei en zei wat ik deed. Uiteindelijk is het vertrouwen tussen ons gegroeid en hebben we een structuur en manier van werken uitgebouwd die bij de Zuid-Afrikaanse organisatie past en tegelijk aan de globale doelstellingen van Johnson & Johnson beantwoordt. Om op dat punt te geraken, heb ik leiderschap moeten tonen en ben ik dicht moeten komen bij wie ik als mens ben.”


Lees het volledige interview in HR Square 203 van maart of online.

Als lid van HR Square ontvangt u het tweemaandelijkse tijdschrift en de bijzondere ledennieuwsbrief, met allerlei extra’s. Bovendien neemt u of een collega gratis deel aan een van de minstens zes HR Square online seminaries en geniet u van een sterke korting op de ‘gewone’ seminaries, masterclasses en congressen. Kijk snel op www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen