< Terug naar overzicht

Llichte daling van de uitzendactiviteit in augustus

In de maand augustus 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 0,69 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze daling is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,27 procent in het arbeiderssegment, en in het bediendesegment met 1,23 procent. 

In vergelijking met de maand augustus van vorig jaar, liet de uitzendsector een globale groei met 4,96 procent optekenen (tegenover +6,55 procent in juli 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 5,44 procent in het arbeiderssegment en met 4,34 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 257,8 punten in augustus 2016, tegenover 259,6 punten in juli. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen