< Terug naar overzicht

Liever propere lucht en daglicht dan fitnesszaal

In hun streven naar gezondere en dus productievere medewerkers zetten organisaties steeds vaker wellness-programma’s op. Ze investeren dan in een onder meer een bedrijfsgym, sta-bureaus of meditatiekamers. Onderzoek toont echter aan dat deze faciliteiten maar weinig in de smaak vallen van medewerkers.

Medewerkers vinden het belangrijk dat werkgevers aandacht hebben voor hun welzijn en gezondheid. Als hun werkgever hierin investeert, zijn zij meer bereid langer te blijven. Maar dan moeten wel een aantal basiszaken in orde zijn. Een goede luchtkwaliteit op kantoor, daglicht en de mogelijkheid om zijn werkplek te personaliseren zijn veel belangrijker dan extra’s zoals een bedrijfsgym of sta-bureaus. Dat blijkt uit onderzoek van HR-consultant en onderzoeksbureau Future Workplace bij 1600 Amerikaanse werknemers.

De helft van de respondenten zegt dat een slechte luchtkwaliteit op het werk hen slaperig maakt. Een derde geeft aan dat ze daardoor tot een uur minder productief zijn. Een goede luchtkwaliteit en de aanwezigheid van daglicht hebben de grootste impact op de prestaties, het geluk en het welbevinden van medewerkers. Fitnessfaciliteiten en technologische gezondheidstools hebben de minste impact.

58 procent hecht belang aan een goede luchtkwaliteit en 50 procent aan daglicht. Maar ook aangename temperatuur (34 procent), contact met de natuur (30 procent), een gedempt geluidsniveau (30 procent) vinden medewerkers (veel) belangrijker dan de beschikbaarheid van gezonde voeding (26 procent), fitnessfaciliteiten (16 procent) en gezondheidsapps (13 procent).

Bron: Harvard Business Review

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen