< Terug naar overzicht

Liever prestatieverloning dan collectieve loonstijging

Ruim acht op de tien medewerkers verkiezen een verloning op basis van prestaties en competenties in plaats van collectieve loonstijgingen. Bovendien is men ervan overtuigd dat men tijdens de loopbaan steeds vaker van job zal moeten veranderen.

Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie Voka bij 706 CEO’s en medewerkers. 80 procent van de CEO’s en van de medewerkers is ervan overtuigd dat men tijdens de loopbaan steeds vaker van job zal moeten veranderen. De competenties waarover men beschikt zullen hierbij een cruciale rol spelen, menen bijna alle (99 procent) toplui en medewerkers (92 procent).

Vorming en opleiding wordt dan ook als zeer belangrijk gezien. 54 procent van de respondenten vindt dat hiervoor een deel van de index kan worden aangewend, een piste waar 86 procent van de CEO’s zich in kan vinden.

De huidige financiële loopbaan waarbij de verloning gekoppeld is aan anciënniteit is volgens CEO’s (73 procent) en kaderleden (59 procent) achterhaald. Ook bijna de helft van de medewerkers (42 procent) deelt die mening.

Een derde van de respondenten vindt daarenboven dat jongeren sneller meer moeten verdienen dan vandaag. Aan de andere kant van het loopbaanspectrum is 55 procent van mening dat een stapje terug zetten met een lager loon een oplossing biedt om langer aan de slag te kunnen blijven.

De voorkeur gaat naar verloning op basis van prestaties en competenties. 96 procent van de CEO’s, 93 procent van de kaderleden en 82 procent van de medewerkers gaat hiermee akkoord. Er is dan wel een fiscaalvriendelijker kader nodig waardoor prestatieverloning interessanter wordt. Een meerderheid heeft bovendien de indruk dat ondernemingen te weinig ruimte krijgen om dergelijke gedifferentieerde verloning door te voeren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen