< Terug naar overzicht

Lichte verbetering op de vacaturemarkt

In maart ontving de VDAB 21.200 vacatures. Dat zijn er 1,9% meer dan in maart 2013.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB zopas bekendmaakte. In maart 2014 ontving de VDAB 21.200 vacatures. Dat is 1,9% meer dan in maart 2013, maar beduidend  minder dan de maand-op-maandtoename tijdens februari en januari (respectievelijk 20% en 14%).

Alleen het ‘gewoon circuit’ vertoont een toename (met 3,7%). ‘Werken en leren’ daalt opvallend met 17% (vanwege een daling van 142 naar 105 jobs voor instapstages) en ook het ‘tijdelijk circuit’ daalt met 6,4%.

De laatste twaalf maanden werden 234.093 jobs ontvangen, dat is 1,8% meer dan het jaar voordien. Voor de tweede maand op rij is er een toename van dit gecumuleerd aantal ontvangen vacatures in vergelijking met twaalf maanden geleden. “Dit duidt op een verdere verbetering van de vacaturemarkt”, stelt VDAB.

Het aantal vacatures in het kader van ‘werken en leren’, alhoewel vrij laag in absolute cijfers, stijgt sterk wegens het invoeren van de instapstages in januari 2013. In het tijdelijk circuit werden nog steeds bijna 6% minder vacatures ontvangen tijdens de laatste 12 maanden.

De voorbije twaalf maanden is het aantal vacatures vooral in de sectoren ‘vervaardiging van transportmiddelen’ (32%) en ‘chemie, rubber en kunststof’ (11,9%) gestegen. Het aantal vacatures in de sectoren ‘financiële diensten’ en ‘openbare besturen’ is met meer dan 20% gedaald de voorbije twaalf maanden.

Bron: VDAB

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen