< Terug naar overzicht

Licht herstel uitzendactiviteit

In mei is de uitzendactiviteit zowel bij arbeiders als bedienden licht gestegen in vergelijking met de maand voordien. Het gaat om de eerste stijging van de uitzendindex dit jaar.

Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon. In mei steeg de uitzendactiviteit met 1,17 procent ten opzichte van april 2013. Deze stijging is toe te schrijven aan beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 1,60 procent in het arbeiderssegment, in het bediendesegment was er een toename in gepresteerde uren van 0,61 procent.

In vergelijking met een jaar geleden, is er echter nog steeds sprake van een achteruitgang. Tegenover mei vorig jaar, daalde de uitzendactiviteit met 6,02 procent. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met 8,44 procent in het arbeiderssegment en een afname met 2,46 procent in het bediendesegment.

In 2012 daalde het volume uitzenduren met 5,6 procent, zo blijkt uit het pas gepubliceerde jaarverslag 2012 van Federgon. Vorig jaar stelde de uitzendsector 540.434 mensen te werk. Opmerkelijk daarbij is dat steeds meer ouderen werkzaam zijn als uitzendkracht. In 2012 bedroeg het aandeel uitzendkrachten van 45 jaar en ouder 14 procent.

Bron: Federgon

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen