< Terug naar overzicht

LGTB+ op het werk: België wint het EK

De Devils, Flames, Cats, Tigers, Lions en anderen zijn er nog lang niet aan toe, maar wij Belgen hebben al een eerste Europese hoofdprijs binnen. Ons land is voor LGTB+-mensen de beste plaats om te werken. Met dank aan de wetgeving, de werkgevers en de vakbonden.

Welke landen van de Europese Unie bieden de beste werkkansen voor LGTB+-mensen? Dat was de vraag die een pr-bureau zich stelde. Het maakte gebruik van data van het Europese onafhankelijk mensenrechtenagentschap FRA en van Eurostat om een index op te stellen op basis van verscheidene criteria die meet in welke mate LGTB+ aanvaard, verwelkomd en beschermd wordt op het werk.

Welnu, we hebben ook nu gewonnen van de Denen. België krijgt de beste score van alle EU-landen met 8,7 op 10. Wij hebben een van de hoogste werkzaamheidsgraden van LGTB+-mensen met 54 procent, al valt er nog wat te verbeteren: de werkzaamheidsgraad ligt toch nog 17 procent lager dan bij ‘gewone’ Belgen. Voor vertegenwoordiging en bescherming op het werk halen we een perfecte 10 op 10. Dat verdient een dikke pluim op onze hoed, met dank aan wetgever, werkgevers en vakbonden.

Nummer 2 is Luxemburg (8,3/ 10), zeer verdienstelijk, maar ook op andere tornooien zal het ons niet verslaan. Op 3 staat Denemarken (8,1/10), dat op de meeste criteria zeer hoog scoort, maar het op de werkvloer het een beetje laat afweten. Een beetje lager nog vinden we Zweden (8/10) en al veel lager Frankrijk en Nederland (allebei 7,2/10, zeker niet slecht, maar ook niet top).

De rest speelt niet mee: meer dan de helft van de EU-landen is gewoon gebuisd. Zelfs Duitsland en Finland. Voor de rest gaat het niet goed in Oost- en Zuid-Europa (uitgezonderd Spanje, dat behoorlijk scoort). Cyprus en Litouwen zijn de slechtste leerlingen met allebei 1,7/10.

Bron: rebootonline.com

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen