< Terug naar overzicht

Leven na HR: “Het is niet zomaar winkeltje spelen”

Is er leven na HR? Jazeker, klinkt het bij Jos Destrooper en Karl Bolle. Beiden waren succesvolle HR-directeuren die op een dag een andere weg kozen. We zoeken hen opnieuw op. “Ik moet heel eerlijk zijn en zeggen dat ik heel dankbaar ben dat ik eerst een aantal jaren in een directiecomité heb mogen werken.”

Tekst: Timothy Vermeir

Is er leven na HR? Jazeker, klinkt het bij Jos Destrooper en Karl Bolle. Beiden waren succesvolle HR-directeuren die op een dag een andere weg kozen. We zoeken hen opnieuw op. “Ik moet heel eerlijk zijn en zeggen dat ik heel dankbaar ben dat ik eerst een aantal jaren in een directiecomité heb mogen werken.”

“In al de bedrijven waarvoor ik gewerkt heb, heb ik heel graag gewerkt. Ook bij Lotus: dat is een fantastisch bedrijf. Maar ik heb altijd al goesting gehad om eens iets zelf te doen, voor eigen rekening ook. Dat is misschien het grootste verschil met vroeger: een coronacrisis komt net iets anders binnen als je je eigen zaak hebt dan wanneer je werknemer bent. Ik voel me nog meer verantwoordelijk, maar heb ook meer passie voor de dingen. Ik heb niet langer het gevoel dat ik moet gaan werken.”

Jos Destrooper was tien jaar lang HR-verantwoordelijke bij Lotus Bakeries. Toch had hij al even het gevoel dat hij zélf wilde ondernemen. Dat vertelde hij, zoals dat gaat, aan een fietsmakker tijdens hun wekelijkse rit. Die fietsmakker bracht hem in contact met Coralie Claeys, die op dat moment zaakvoerder was van meubelbedrijf Vincent Sheppard en op zoek was naar een business partner.

Vincent Sheppard is een Belgisch meubelbedrijf dat een dertigtal jaar geleden is opgericht door Vincent De Schaepmeester – vandaar de naam. In het begin importeerde het bedrijf meubelen uit het Verenigd Koninkrijk om ze op de Belgische markt te verkopen. Vincent Sheppard specialiseerde zich in Lloyd Loom-meubelen, meubelen die gemaakt zijn van Kraft-papier, metaal en rotan. Naderhand richtte de onderneming ook een eigen fabriek op in Indonesië. Vijftien jaar geleden nam Coralie Claeys het bedrijf over, en bijna zes jaar gelden kwam Jos Destrooper aan boord. “Mijn business partner is gepassioneerd door design, esthetiek en marketing en wilde daar meer tijd in steken. En ze wilde van HR en finance af”, lacht Destrooper. “Op zijn West-Vlaams zeggen we tegen elkaar: ‘Coralie, gij doet de voorkant, en ik doe de achterkant.’ We komen mekaar tegen in de verkoop.”

Jos Destrooper (Vincent Scheppard) © Hendrik De Schrijver

Dat hij uiteindelijk medezaakvoerder zou zijn van een meubelbedrijf is toeval. Jos Destrooper had voor zichzelf een aantal criteria opgesteld – een product, geen dienst; een onderscheidend merk; en geen te grote onderneming met verschillende aandeelhouders – maar keek niet naar een bepaalde sector. “Ik had mijn criteria wel al aan verschillende mensen verteld, waaronder dus die fietsmakker. Ik heb ooit een dossier bestudeerd van een schrijnwerkerij waar men doodskisten maakte. Maar ik werd niet warm van dat idee...”

Belegen

Karl Bolle heeft vele HR-watertjes doorzwommen: UCB, Securitas, PwC… prijken allemaal op zijn cv. Maar ook hij voelde al geruime tijd een drang om zelf te ondernemen. Terwijl toeval een grote rol speelde voor Jos Destrooper, mogen we dat niet zeggen over Karl Bolle en zijn idee om een kaaswinkel te openen. “In kaastermen: het idee is belegen”, zegt hij (meteen het laatste kaasmopje, beloofd!, nvdr)

Karl Bolle (Korboo Cheese Masters) © Hendrik De Schrijver

“Exact tien jaar geleden behaalde ik het diploma kaasmeester bij Syntra. Ik heb ook een sommeliercursus gevolgd. De opleiding kaasmeester is heel praktisch, gericht op het oprichten van een speciaalzaak. Voor mij is dat gekoppeld aan Dan Pink en zijn vraag ‘what drives people?’ Hij heeft het over mastery, autonomy en purpose. Binnen mijn purpose zit zeker ook mijn passie voor alles wat lekker is, voor kwalitatief voedsel. Maar het gaat ook over de kennis errond – mastery. De afgelopen tien jaar heb ik die droom stap voor stap verwezenlijkt door me bij te scholen, door me te informeren, door mezelf nieuwe dingen te leren.”

Een belangrijke stap op weg naar zijn droom, was die naar meer autonomy. Om de afstand tussen zijn job op dat moment en die droom te verkleinen, werd Karl Bolle al negen jaar geleden zelfstandige zonder van métier te veranderen. Door het zo aan te pakken, is het comfortabeler om nu ook de volgende stap te zetten naar een volledig nieuwe sector.


Lees het volledige verhaal van Jos en Karl in HR Square 204 van mei.

Als lid van HR Square ontvangt u het tweemaandelijkse tijdschrift en de bijzondere ledennieuwsbrief, met allerlei extra’s. Bovendien neemt u of een collega gratis deel aan een van de minstens zes HR Square online seminaries en geniet u van een sterke korting op de ‘gewone’ seminaries, masterclasses en congressen. Kijk snel op www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen