< Terug naar overzicht

Leuven stimuleert kinderopvang op het werk

Er zijn verschillende formules waarmee bedrijven opvang kunnen aanbieden voor de kinderen van hun werknemers. De stad Leuven wil met een nieuw project kinderopvang op het bedrijventerrein Haasrode stimuleren.

Kinderopvang vinden, dat is één van de eerste zaken die aanstaande ouders proberen te regelen. Liefst dicht bij huis of op weg van en naar het werk, zodat er niet te veel extra rondgereden moet worden. Er zijn echter ook bedrijven die zelf kinderopvang organiseren voor hun werknemers, daarvoor hebben ze de keuze tussen verschillende formules.

De meest verregaande oplossing is een crèche in of bij het bedrijf zelf. Voor zo’n bedrijfscrèche zijn er echter dezelfde strenge start- en werkingsvoorwaarden als voor elke andere vorm van groepsopvang voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld normen voor de infrastructuur, voor veiligheid en gezondheid, en voor de omgang met kinderen en ouders. Die normen worden gecontroleerd door Zorginspectie en door Kind en Gezin.

Het aantal bedrijven dat eigen kinderopvang aanbiedt, is erg beperkt. Meestal zijn dat grote ondernemingen, ziekenhuizen en universiteiten. De Peutertuin van de KU Leuven opende de deuren al op 19 februari 1968. Dat initiatief is ondertussen uitgegroeid tot zes kinderdagverblijven op verschillende locaties in en rond Leuven. Een andere pionier is de openbare omroep, die in november 1979 het kinderdagverblijf Ukkepuk opende in een gerenoveerd herenhuis in de buurt van de VRT-gebouwen. In 2013 verhuisde het kinderdagverblijf naar een nieuw gebouw op de VRT-site.

Outsourcing

Aangezien kinderopvang niet tot de kerntaak behoort van een bedrijf, kiezen sommige ondernemingen ervoor om het uit te besteden. Organisaties als Landelijke Kinderopvang en Partena Kinderopvang hebben een specifiek aanbod voor bedrijven. De samenwerkingsvorm en afspraken bepalen het bedrijf en de organisator volledig zelf.

Bedrijven kunnen ook plaatsen in een bestaande kinderopvang huren of kopen. Dat is meestal in de buurt van het bedrijf, maar kan ook in de buurt van de woonplaats van de werknemer zijn. Het verschil tussen beide vormen is de beschikbaarheid van de plaatsen. Gekochte plaatsen zijn steeds gereserveerd, zodat een bedrijf altijd zeker is van de nodige plaatsen. Dat kan echter niet in de erkende gesubsidieerde kinderopvang. Gehuurde plaatsen zijn niet gereserveerd: er wordt enkel een overeenkomst gemaakt wanneer de behoefte zich voordoet.

Samenwerking

Nog een andere mogelijkheid is dat bedrijven samenwerken met een lokaal bestuur om kinderopvang te organiseren. In Leuven startte in december een nieuw project: de dienst opvanggezinnen gaat op zoek naar bedrijven op het industriepark van Haasrode die onthaalouders in hun gebouwen willen installeren. Het bedrijf moet alleen de nodige ruimte ter beschikking stellen, Gezinsopvang Leuven zorgt dan voor onthaalmoeders en het nodige materiaal. Het grote voordeel: omdat het niet over een echte bedrijfscrèche gaat, zijn de normen soepeler.

Bron: Jobat.be (www.jobat.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen