< Terug naar overzicht

Leidinggevenden meer tevreden over job

Leidinggevenden rapporteren een grotere jobtevredenheid dan hun ondergeschikten. Al staat niet iedereen te popelen om leiding te geven.

Dat blijkt uit een enquête van het Amerikaanse Pew Research Center. 69% van de managers beweerden tevreden te zijn met hun huidige functie tegenover slechts 48% van niet-leidinggevenden.

78% van de managers beschouwen hun job als een stap in hun carrière in plaats van gewoonweg een job. Bij de niet-leidinggevenden denkt slechts 44% zo over zijn werk. Leidinggevenden zijn dan ook minder geneigd op zoek te gaan naar een andere job. Slechts 12% van de managers kijkt uit naar ander werk. Bij de niet-leidinggevenden is dat 23%.

Leidinggevenden blijken ook gelukkiger te zijn in hun privéleven. Ze vinden dat ze een billijke verloning krijgen. Ook het hebben van kinderen vormde geen hinderpaal in hun carrière.

Toch vinden leidinggevenden en niet-leidinggevenden dezelfde jobaspecten belangrijk: aangenaam werk, werkzekerheid en voldoende tijd om te zorgen voor het gezin. Een hoog salaris en carrièremogelijkheden vinden beide groepen minder belangrijk.

Opmerkelijk is dat hoewel leidinggevende functies geassocieerd worden met een hogere tevredenheid en minder stress, slechts weinig werknemers staan te popelen om leidinggevende functies op te nemen. Slechts 39% van de respondenten die geen leidinggevende functie hadden, ambieerden zo’n functie, 43% niet.Bron: The Washington Post

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen