< Terug naar overzicht

Leidinggevenden hebben meer problemen om werk en privé te combineren

Ongeveer een kwart van alle werknemers heeft leiding over andere werknemers. Leidinggevenden zijn meer gemotiveerd dan niet-leidinggevenden en krijgen ook meer leerkansen. Het combineren van werk en privéleven is wel moeilijker voor hen.

Dat blijkt uit een analyse naar werkbaar werk door SERV. 18 procent van de arbeiders heeft een leidinggevende functie. Hun job scoort beter op het vlak van motivatie en leerkansen dan de job van hun collega-arbeiders die geen leidinggevende functie hebben. Op het vlak van werkstress en de balans werk-privé zijn er geen significante verschillen.

18,6 procent van de uitvoerende bedienden heeft een leidinggevende functie. Ook zij scoren beter op het vlak van motivatie en leerkansen. In tegenstelling tot hun collega’s-arbeiders ervaren leidinggevende bedienden wel problemen om werk en privé met elkaar te combineren. Op het vlak van werkstress zijn er geen verschillen tussen uitvoerende bedienden met een leidinggevende functie en bedienden zonder een leidinggevende functie.

Ongeveer twee derde (65 procent) van de professionals, kaderleden en directie heeft een leidinggevende functie. Zij ervaren opvallend meer problemen om werk en privé te combineren en de werkstress ligt ook aanzienlijk hoger in vergelijking met hun collega’s zonder leidinggevende functie.

Bron: SERV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen