< Terug naar overzicht

Leidinggevende vaak slecht voorbereid op beoordelingsgesprek

Eén op de drie werknemers vindt de leidinggevende niet goed voorbereid op het beoordelingsgesprek. De leidinggevende meent daarentegen wel een goed inzicht te hebben in de competenties en doelen van de werknemer.

Eén op de drie werknemers (34 procent) geeft aan dat zijn leidinggevende onvoldoende is voorbereid op het eindejaarsgesprek. Dit staat haaks op de inschatting van leidinggevenden zelf: 86 procent zegt een goed inzicht te hebben in de competenties en doelen van de werknemer.

Dat blijkt uit onderzoek van het opleidingsinstituut ISBW Opleiding & Training naar de verwachtingen van werkgevers en werknemers over de beoordelingsgesprekken. Opmerkelijk genoeg geeft 15 procent van de leidinggevenden aan zich zelfs beter voorbereid te hebben op het gesprek dan vorig jaar.

Qua voorbereidingstijd wordt er fors in de beoordelingen geïnvesteerd: 40 procent van de leidinggevenden bereidt zich per gesprek langer dan een uur voor. Voor 37 procent van de leidinggevenden vormen de resultaten van afgelopen jaar de basis van de beoordeling, 33 procent verhaalt zich op periodieke functioneringsgesprekken.

Opvallend is dat slechts 4 procent terugvalt op informatie van HR. Voor werknemers is echter niet altijd duidelijk welke informatie de basis vormt voor de eigen beoordeling: 11 procent is daarvan niet op de hoogte.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen