< Terug naar overzicht

Leerlingen ontdekken beroepen tijdens de 'doedag'

Donderdag sloegen de vzw Het Beroepenhuis en de VDAB opnieuw de handen in elkaar voor een 'doedag' op verschillende locaties in Vlaanderen. Het doel: 2270 jongeren uit het zesde leerjaar vertrouwd maken met allerlei beroepen.

Voor de eerste maal werken meerdere organisaties mee aan de 'doedag'. Zo kon de vzw Het Beroepenhuis nog beter op de vraag van scholen inspelen (die veel groter is dan het aanbod). Onder andere Syntra Midden-Vlaanderen, T-competence center in Tienen en verschillende Limburgse zorgorganisaties stelden hun locatie open. De organisaties verwelkomden zo'n 2270 jongeren van het zesde leerjaar verspreid over 36 verschillende locaties.

De kinderen kropen in de huid van een lasser, een metselaar, een vrachtwagenchauffeur, een keukenmedewerker, een verpleegkundige, een drukvoorbereider en nog vele andere technische en praktische beroepen uit verschillende sectoren (bijvoorbeeld: bouw, horeca, ICT, metaal en technologie, printmedia, schoonmaak, social profit, transport en logistiek, ...).

In kleine groepen doorliepen de kinderen een parcours doorheen de verschillende beroepsactiviteiten. De leerlingen staken zelf de handen uit de mouwen en ontdekten hun talenten onder begeleiding van ervaren instructeurs. In de VDAB-competentiecentra kregen ze daarnaast de hulp van werkzoekende cursisten in opleiding.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen