< Terug naar overzicht

Laura Rampelberg (PwC): “Digitalisering van HR gaat hard in New York”

Laura Rampelberg, HR Business Partner bij PwC, woont en werkt sinds twee jaar in New York. Die stad was tot mei het epicentrum van de coronapandemie in de Verenigde Staten. Het bruisende stadsleven viel helemaal stil en ontwaakte pas opnieuw tijdens de zomermaanden, met hier en daar wat anderhalve-meter-terrassen. “Het voorjaar was zeer bevreemdend”, bevestigt Rampelberg, die er samen met haar vriend een flat huurt. “Het was akelig om te zien hoe een stad die normaal gezien 24 op 24 blijft doorgaan, helemaal leegliep. Zelf hebben we nooit overwogen om terug naar België te keren. Opeengepakt in een vliegtuig gaan zitten, leek ons niet de beste keuze. Bovendien wisten we niet of we met ons visum nog naar de VS zouden kunnen terugkeren en of PwC ons contract zou kunnen laten doorlopen.” Het verhaal. Tekst: Hermien Vanoost

De impact was niettemin groot. Sinds midden maart werken Rampelberg en haar vriend, die consultant is bij PwC, beiden vanuit het appartement. Nu eens zit zij in de slaapkamer te werken, dan weer aan de keukentafel. “Ik verwacht niet dat ik dit jaar nog op kantoor zal komen”, zegt ze. “Alleen wie het thuis zonder airco moet stellen of een slechte internetverbinding heeft, krijgt daar toelating voor. Op kantoor zijn slechts vijf van de 35 verdiepingen open, moet iedereen een mondmasker dragen en wordt de lichaamstemperatuur van alle aanwezigen gemeten.”

Rampelbergs avontuur in The Big Apple begon twee jaar geleden, nadat ze eerder voor PwC België als Campus Recruitment Manager had gewerkt. “Mijn vriend had een project in Texas gedaan en kreeg via-via een aanbieding in New York. We wisten dat het nu of nooit was als we onze buitenlandse ambities wilden waarmaken. We keken er allebei naar uit om op grotere schaal te kunnen werken en te ervaren hoe het er elders in de wereld aan toegaat.”

Omdat ze te weinig voeling met de Amerikaanse arbeidsmarkt had, bleek een job in rekrutering niet haalbaar. In plaats daarvan stelde PwC haar een positie in staffing en risk assurance voor. “Een sprong in het onbekende, maar eentje die me veel geleerd heeft”, evalueert ze. “Het is aan mij om ervoor te zorgen dat de consultants in het team op de juiste projecten terechtkomen en om in te schatten hoeveel dagen ze precies bij een klant aan de slag zullen zijn. Die voorspellingen zijn belangrijk om te weten hoeveel inkomsten het bedrijf zal hebben. Dat analytische is nieuw voor mij, maar bevalt me eigenlijk wel. Ik begrijp nu beter waarom timesheets invullen zo belangrijk is.” (lacht)

Divers en digitaal

Wat op haar nieuwe werkplek snel opviel, was de sterke focus op diversiteit. “De New Yorkse HR-afdeling levert ontzettend veel inspanningen om diverse teams samen te stellen, zowel naar etniciteit als naar gender toe. Ze beseffen hier als geen ander hoe belangrijk het is om met een open blik naar de klanten te gaan. Om dat bewustzijn te stimuleren, organiseert HR geregeld sessies om te praten over de impact die afkomst heeft op de manier waarop we leven en werken.” En er zijn ook individuele coaching-momenten om medewerkers te helpen in hun communicatie met de klant. Daarin leren ze onder andere om zonder vooringenomenheid de dialoog aan te gaan. Volgens HR Business Partner Laura Rampelberg is de aandacht voor inclusie sinds de dood van George Floyd en de daaropvolgende Black Lives Matters-protesten nog toegenomen. Ze verwijst onder andere naar de mails en de debatten die er zijn geweest om zwarte personeelsleden een hart onder de riem te steken.
Nog een thema dat PwC New York hoog op de agenda zet, is digitalisering. “Hoewel er sinds mijn vertrek twee jaar geleden ook in België grote stappen zijn gezet, denk ik dat de Amerikanen hier nog een stuk verder in gaan. Dat elke medewerker de mogelijkheid krijgt om zich vier dagen per jaar vrij te maken om zijn/haar digitale vaardigheden verder te ontwikkelen, is bijvoorbeeld al veelzeggend. HR heeft daarvoor een uitgebreid opleidingsaanbod uitgewerkt, gaande van technology bootcamps tot live sessies waarin experts digitale workflows uitleggen. Eerder werden we ook allemaal op tweedaagse gestuurd om bots te leren maken, Excel-lijsten te automatiseren en data te visualiseren.”

Hoe zit dat met die bots en de rest van de story? Lees het in HR Square 201 van november.
Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift en een maandelijkse exclusieve nieuwsbrief, maar hebt u ook toegang tot de app en de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.
Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen