< Terug naar overzicht

Langere beschikbaarheid stuwt Vlaamse werkloosheidscijfers de hoogte in

Eind april telde Vlaanderen 227.755 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 2965 of 1,3% meer dan twaalf maanden geleden.

De stijging van het aantal werkzoekenden wijst niet op een verslechterde arbeidsmarkt, maar is te wijten aan de gewijzigde federale wetgeving. Vooral de maatregelen waardoor werkzoekenden langer beschikbaar moeten blijven, hebben invloed op de cijfers. In de statistieken geeft dat een stijging van 12,5% voor de betrokken leeftijdsgroep ten opzichte van vorig jaar. De stijging situeert zich alleen bij 55-plussers, aangezien de werkloosheid bij 50- tot 55-jarigen daalt met 1,9%.

Ook de jeugdwerkloosheid noteert 4,4% lager dan een jaar geleden. De kortdurende werkloosheid (minder dan 1 jaar) neemt af met 3,5%. De langdurige werkloosheid neemt echter toe, ook al grotendeels als gevolg van de statistische toename van oudere werkzoekenden.

Bron: Kabinet Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (vlaanderen.be/nl/vlaamse-regering/vlaams-minister-van-werk-economie-innovatie-en-sport)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen