< Terug naar overzicht

Lager loon in nieuwe job na ontslag

Ontslagen werknemers verdienen steeds vaker minder als ze een nieuwe job vinden. Bijna één op de twee werknemers moet zo’n vijf procent loon inleveren.

Dat blijkt uit gegevens van outplacementspecialist Right Management. Zowel kaderleden als bedienden moeten steeds vaker genoegen nemen met een lager loon als ze een nieuwe job zoeken nadat ze ontslagen zijn.

In 2010 moest ongeveer 40 procent van de kaderleden genoegen nemen met een lager loon. Vorig jaar is dat percentage opgelopen tot 47 procent. Eenzelfde stijging is ook te zien bij bedienden: van 33 procent in 2011 naar 41 procent in 2012.

Toch vindt een meerderheid van de outplacementkandidaten (70 procent) vorig jaar een nieuwe job. De zoektocht ernaar duurde gemiddeld vijf maanden voor werkzoekenden jonger dan 45 jaar. 45-plussers zoeken een maand langer.

40 procent van de deelnemers aan outplacement is jonger dan 45 jaar. Werkzoekende kaderleden vinden vooral via hun persoonlijk netwerk een nieuwe job. Bij bedienden zijn advertenties het belangrijkste kanaal, al winnen socialr media aan belang. Steeds meer 50-plussers kiezen noodgedwongen voor het zelfstandigenstatuut.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen