< Terug naar overzicht

Laat u niet misleiden door werknemers met veel zelfvertrouwen

Overdreven zelfvertrouwen bij werknemers is niet altijd een teken van hun goede vaardigheden, maar wordt gedreven vanuit het streven naar sociale status. De medewerker die zich beter waant dan zijn collega's, krijgt vaak een hogere positie op de sociale ladder toegewezen dan zijn collega's, of dat zelfvertrouwen terecht is of niet.

Dat blijkt uit onderzoek van de Haas School of Business van de Universiteit van Californië. Het onderzoek verklaart deels het feit waarom minder competente werknemers in een organisatie vaak toch die promotie krijgen boven hun meer getalenteerde collega's.

Overdreven zelfvertrouwen geeft een persoon belangrijke voordelen, omdat iemand snel indruk maakt op anderen. Het heeft iemand de kans om in een groep status te krijgen, zodat hij sneller een leidinggevende positie krijgt.

“Zelfvertrouwen kan een teken zijn dat een persoon over vaardigheden beschikt, maar vaak is dat geen goed signaal. Veel mensen komen zelfverzekerd over, ondanks het feit dat ze goede vaardigheden missen voor de taak die ze moeten doen.” De onderzoekers waarschuwen dan ook om zelfvertrouwen als criterium te gebruiken bij promotie.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen