< Terug naar overzicht

“Laat iedereen per maand 500 euro netto onbelast bijverdienen”

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten legt een voorstel op de regeringstafel dat iedereen toelaat per maand 500 euro netto onbelast bij te verdienen. “Het gaat om extra bijverdiensten, om occasioneel werk of iets wat je extra voor een ander wil doen. Vandaag wordt dit zwaar belast. Daarom gebeurt het nu ofwel niet, ofwel in het zwart. Dat kan wit en beter”, argumenteert Rutten.

Gwendolyn Rutten wil de filosofie van de flexi-jobs doortrekken naar iedereen die werkt of gewerkt heeft. “Het gaat om het principe. Open VLD wil nog verder gaan en wie werkt of gewerkt heeft, onbelast tot 500 euro netto per maand laten bijverdienen. Wie nu bijverdient, komt snel in een hogere belastingschijf waardoor hij of zij er niets meer aan overhoudt. Dat is ook zo voor gepensioneerden die willen bijverdienen. Dat willen we anders: wie werkt, mag vooruit gaan.”

Volgens Rutten zijn er tal van mogelijke toepassingen “waar onbelast bijverdienen voor een extra dynamiek kan zorgen.” Ze denkt onder meer aan leraren die bijles geven, buurtbewoners die de sportkantine uitbaten, gepensioneerden die werken en er ook iets aan willen overhouden.

Bron: De Standaard (standaard.be)  

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen