< Terug naar overzicht

Kwart kmo’s denkt aan aanwerven, maar blijft voorzichtig en is pessimistisch voor 2014

Voor het eerst in twee jaar zijn kmo-bedrijfleiders minder pessimistisch over tewerkstelling. In september 2013 denkt 24 procent van de Belgische kmo’s opnieuw aan aanwerven. Dat is 5 procent meer dan vorig kwartaal. Het dieptepunt lijkt zich dus achter ons te bevinden, al zijn de prognoses precair en is enige voorzichtigheid aangeraden bij deze licht positieve tendens.

Dat blijkt uit de driemaandelijkse tewerkstellingsprognose van HR-dienstenleverancier SD Worx. In september 2013 denkt 24 procent van de Belgische kmo’s opnieuw aan aanwerven. Dat is 5 procent meer dan vorig kwartaal.

Sinds september 2010 daalde de bereidheid om nieuw personeel in dienst te nemen gestaag van 37,6 procent over 26,7 procent in september 2011 tot 19,2 procent in juni 2013, een dieptepunt dat samenviel met berichten over de hoogste werkloosheid in tien jaar.

Toch denkt driekwart (76 procent) van de kmo’s er nog altijd niet aan om aan te werven. Net als vorig kwartaal denkt slechts 7 procent van de Belgische kmo’s effectief aan uitbreiding.

De overige 17 procent van de kmo’s die willen aanwerven, is vooral op zoek naar vervanging voor medewerkers die het bedrijf uit eigen beweging verlieten, met pensioen gingen of ontslagen werden.

Vooral grotere kmo’s (50 tot 99 medewerkers) blijken op zoek naar vervanging. In vergelijking met vorig kwartaal steeg dit aantal zelfs van 6 procent naar 10 procent.

Een andere indicator die tot voorzichtigheid noopt, is dat slechts 13 procent van de kmo’s die geen personeel denken aan te werven een toename van de hoeveelheid werk verwacht. Zowat 21 procent verwacht nog steeds een daling. Beide verwachtingen liggen in lijn met de cijfers van het vorige kwartaal.

In vergelijking met het vorige kwartaal zijn de Belgische kmo’s dit kwartaal dan weer iets pessimistischer over het snel ingevuld geraken van de vacatures. In juni 2013 dacht 54 procent van de kmo’s dat hun vacatures snel zouden ingevuld geraken, nu is dat nog slechts 43 procent.

Momenteel heeft 45 procent van de bedrijven die wensen aan te werven openstaande vacatures die moeilijk ingevuld geraken. In de industrie is dat zelfs 55 procent van de kmo’s.

Opmerkelijk is wel dat kmo’s nu negatiever naar de tewerkstelling in 2014 kijken dan ze vorig jaar naar de tewerkstelling in 2013 keken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen