< Terug naar overzicht

Kwart ICT’ers kreeg in 2005 geen enkele dag opleiding

Uit de ICT Salarisenquete van het weekblad Data News blijkt dat 60% van de ICT’ers vorig jaar een loonsverhoging kreeg. Maar in opleiding wordt vaak te weinig geïnvesteerd. Dat is hoogst opmerkelijk voor deze beroepsgroep.

Een positieve evolutie van de lonen spreekt uit het feit dat 60% van de ICT’ers het voorbije jaar een loonsverhoging kreeg. Voor 36 % bleef het loon stabiel. Minder goed nieuws is dat het aspect opleiding in vele bedrijven achterblijft. Voor een sector waarin continue bijscholing een must is, roept het feit dat 25% van de ICT’ers het voorbije jaar geen enkele dag opleiding kreeg toch vraagtekens op. Eén tot vijf dagen training waren weggelegd voor 39%, terwijl 23% zes tot tien dagen opleiding kreeg.

Volgens Data News staan sommige bedrijven huiverig tegenover het investeren in de opleiding van hun ICT’ers omdat ze vrezen dat deze vervolgens gemakkelijker een lucratieve overstap naar een ander bedrijf zullen maken.

Met de werkgelegenheid is het op het eerste gezicht goed gesteld: de top 100 van de bedrijven is op zoek naar 650 ict’ers. Toch blijft er een enorm potentieel onbenut en vinden heel wat ICT’ers boven de 35 geen nieuwe job.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen