< Terug naar overzicht

Kwart ervaart hogere werkdruk door flexibel werken

Eén op de vier Nederlandse werknemers ervaart een verhoogde werkdruk door het tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015, die TNS Nipo heeft uitgevoerd in opdracht van HR-cloud-leverancier Raet. TNS Nipo ondervroeg hiervoor bijna 1600 medewerkers, HR-managers en bestuurders uit verschillende sectoren.

Flexibel werken blijkt populair: 56% van de ondervraagde Nederlandse werknemers wil zelf de werktijden kunnen bepalen en 58% wil afgerekend worden op de geleverde output. Tegelijkertijd heeft slechts 40% van alle medewerkers daadwerkelijk de mogelijkheid om flexibel te werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat het niet past in de aard van de werkzaamheden (35%) of dat de werkgever het niet toestaat (25%).

Een kwart van de ondervraagde medewerkers ervaart een hogere werkdruk door flexibel werken. De meeste medewerkers zijn immers ook buiten hun reguliere werktijden actief voor het werk. 42% van alle medewerkers geeft aan ook buiten werktijden op e-mails te reageren. 29% houdt zijn mail in de gaten tijdens de vakantie. 14% reageert tijdens de vakantie op e-mails.

Bron: PW De Gids

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen