< Terug naar overzicht

Kwart Britse werknemers bekent kantoorbenodigdheden te stelen

Meer dan een kwart van de Britse werknemers geeft toe dat ze kantoormateriaal stelen. De helft van de werknemers bekent dat ze ook pennen en nietjesmachines zouden stelen, maar zij doen het niet uit schrik betrapt te worden.

Dat blijkt uit een rondvraag van Versapak, een producent van veiligheidsverpakking en kantoormateriaal, bij 1500 Britse werknemers. Meer dan een kwart van de respondenten (27 procent) geeft toe dat ze lange vingers hebben en kantoormateriaal van hun werkgever stelen.

Opmerkelijk is dat de helft van de ondervraagden toegeeft dat ze hun werkgever zouden bestelen als ze er zeker van zijn dat ze niet betrapt worden. Twaalf procent bekent goederen gestolen te hebben ter waarde van meer dan 1000 euro.

Kantoorbenodigdheden zoals pennen en nietjesmachines worden het vaakst meegenomen (79 procent), maar ook borden en bestek worden vaak ontvreemd (28 procent).

‘Een nietjesmachine meer of minder, de werkgever mist het toch niet’, zo praat een meerderheid zijn gedrag goed. Andere werknemers vinden dat ze ‘daar recht op hebben’. Een kleine minderheid ziet het stelen van kantoorbenodigdheden als een ‘bijkomend voordeel’.

De helft van de ondervraagden beweert nooit te stelen omdat ‘stelen verkeerd is’. Niettemin zegt 57 procent getuige te zijn geweest van misdrijven of inbreuken, maar hebben ze niet gerapporteerd.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen