< Terug naar overzicht

Kwart Belgen bezoekt sociale netwerksite op het werk

De grens tussen werk en privéleven vervaagt steeds meer. Werknemers zien er geen graten in om tijdens de werkuren privézaken te regelen. Van veel werknemers wordt immers ook verwacht dat ze tijdens hun vrije tijd professionele mails of andere documenten lezen.

Dat blijkt uit een enquête van werkplekaanbieder Regus. Driekwart van de kantoorwerkers geeft aan zijn privémails te checken tijdens de werkuren. Tweeënhalf jaar terug was dit nog slechts 69 procent. Meer dan de helft (52 procent) verstuurt privémails vanop het werk.

Meer dan de helft van de kantoorwerkers telefoneert tijdens de werkuren regelmatig met familie of vrienden. Dit is bijna een verdubbeling tegenover september 2010, toen 27 procent van de kantoorwerkers aangaf regelmatig telefoongesprekken te voeren op de werkvloer.

Meer dan de helft (52 procent) doet aan elektronisch bankieren of webwinkelen tijdens de kantooruren. In 2010 was dit nog 38 procent. Een kwart (26 procent) bezoekt Facebook, Twitter of LinkedIn tijdens de werkuren: een stijging met 14 procent in vergelijking met 2010.

Bron: Regus

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen