< Terug naar overzicht

KU Leuven lanceert matchingtool voor ingenieursstudenten en industrie

Onderzoekers van de KU Leuven hebben drie types ingenieurs gedefinieerd. Aan de hand van een online test ontdekken studenten bij welk type ze aanleunen. Op basis daarvan kunnen ze op zoek naar een job die bij hen past. Deze nieuwe online tool is het resultaat van een onderzoekssamenwerking tussen KU Leuven, TU Delft en TU Dublin. De tool werd bovendien ontwikkeld in nauw overleg met de industrie.

Ingenieurs zijn gegeerd op de arbeidsmarkt. Heel wat studenten hebben al uitzicht op een job nog voordat ze afstuderen. “Er is een grote verscheidenheid aan jobs voor ingenieurs en daar staan veel studenten niet bij stil”, zegt professor Greet Langie, promotor van het PREFER-project (Professional Roles and Employability for Future Engineers). “Sommige ingenieurs werken nieuwe producten uit, anderen hebben meer contact met klanten en weer anderen werken aan de optimalisatie van één klein onderdeeltje binnen een groter systeem.” Na een jaar op de arbeidsmarkt blijkt dat heel wat kersverse ingenieurs toch niet op hun plaats zitten. Dit is niet alleen jammer voor de studenten, maar ook voor de bedrijven die een jaar lang in hen investeerden.

Situaties inschatten

Binnen het PREFER-project van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven ontwikkelden onderzoekers een tool om een mismatch tussen de pas afgestudeerde ingenieur en zijn of haar toekomstige job zoveel mogelijk te vermijden. “We definieerden drie types ingenieurs”, zegt Sofie Craps, de doctoraatsstudente die de tool mee ontwikkelde. “We maken een onderscheid tussen mensen die meer bezig zijn met product leadership (gericht op innovatie), operational excellence (gericht op optimalisatie) of customer intimacy (klantgericht).”
De studenten vullen een vragenlijst in waarbij ze moeten aangeven hoe ze zouden reageren in 23 verschillende situaties. Hun reactie bepaalt hoe sterk ze aanleunen bij een van de drie types. De onderzoekers legden de situaties ook voor aan ingenieurs die al wat jaren op de teller hebben. Hun antwoorden vormen de basis waarmee de antwoorden van de studenten vergeleken worden.
De studenten ontvangen een rapport over hun eigen profiel. Zo komen ze te weten ze waar ze nog aan kunnen werken of waarvoor ze talent hebben dat ze nog kunnen verfijnen. Met deze informatie kunnen ze beter inschatten welke functies op de arbeidsmarkt al dan niet bij hen passen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen