< Terug naar overzicht

‘Knuffel de baas eens.’ Is dat wel een goed idee?

Naar aanleiding van Hug Your Boss Day (uitgevonden in het UK) peilde een Belgische HR-dienstverlener naar hoe het gesteld is met de relatie tussen werkgevers en werknemers na de moeilijke coronamaanden en veranderingen op de werkvloer die daarmee gepaard gingen. Met een gemiddelde score van 6,4/10 zijn werknemers tevreden over hun leidinggevenden en hun aanpak van de coronacrisis. Ruim een derde scoort zijn baas zelfs 8 op 10 of meer. Iets meer dan een kwart is daarentegen ontevreden met een score lager dan 6/10. Toch krijgt de baas eerder zelden een schouderklopje (en dat heeft niets te maken met corona-afstand of MeToo).

De leidinggevenden die een goed rapport krijgen voor hun aanpak, zorgden tijdens de lockdown opvallend vaker voor het nodige materiaal en de omkadering om thuiswerk zo vlot en comfortabel mogelijk te laten verlopen (77 procent) in vergelijking met zij wiens aanpak minder gesmaakt werd (46 procent). Daarnaast bleven succesvolle managers in volle coronacrisis ook veel vaker werken aan een goede verstandhouding met hun medewerkers (83 procent) dan managers die minder goed scoorden (27 procent), bijvoorbeeld door waardering te tonen of begripvol te zijn wanneer iets fout liep. Werknemers die tevreden zijn over hun leidinggevende zeggen ook vaker dat hun baas inzette op hun werkplezier (71 procent) in vergelijking met zij die minder tevreden zijn hierover (19 procent) en dat de communicatie tussen hen en hun baas vlot verliep (58 vs. 12 procent). Voldoende transparant communiceren staat overigens met stip bovenaan het verlanglijstje voor de ideale leidinggevende in coronatijden. Waardering tonen en eerlijk zijn staan op plaats twee en drie. Daarmee ziet deze top drie er hetzelfde uit als voor de coronacrisis, al nam het belang van communicatie opvallend toe.

De noodzaak aan specifiek coronamanagement is ook de werkgevers niet ontgaan: een kwart zet vandaag meer in op betere communicatie met zijn medewerkers. Een vijfde spant zich extra in voor een betere verstandhouding met de werknemers. Voorts trekken heel wat werkgevers voluit de kaart van meer flexibiliteit. Zo geeft een derde zijn medewerkers meer autonomie dan voorheen en zeven op tien werkgevers laten meer tijd- en plaatsonafhankelijk werken toe.

Bron: Tempo-Team

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen