< Terug naar overzicht

Kmo’s zoeken schoolverlaters

De tewerkstelling in kmo’s blijft in het tweede kwartaal op recordkoers. Eén op de drie kmo’s wil tussen juli en september aanwerven, maar heeft het moeilijk om vacatures tijdig in te vullen.

Nooit werkten meer mensen in kmo’s in België. De afgelopen maanden steeg de tewerkstelling vooral in de Waalse kmo’s. In Vlaanderen en Brussel bleef de tewerkstelling in het tweede kwartaal status-quo. Dat blijkt uit de kmo-jobindex van SD Worx.

Eén op de drie kmo's overweegt in het derde kwartaal personeel aan te werven. Ze rekenen daar voor vooral op schoolverlaters: 96 procent van de kmo's die aanwerven gaat op zoek naar schoolverlaters of werknemers met maximaal 5 jaar ervaring. Slechts een kwart wil werknemers met minstens vijf jaar ervaring. Industriële kmo’s zoeken voornamelijk arbeiders.

Het gaat daarbij niet om tijdelijke jobs. Acht op de tien kmo’s plant voltijdse aanwervingen met contracten van onbepaalde duur.

Kmo's blijven met moeilijkheden kampen om vacatures in te vullen: 50 tot 60 procent van de vacatures raakt niet tijdig ingevuld.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen