< Terug naar overzicht

Kmo’s willen graag feedback geven aan sollicitanten

Meer dan zes op de tien Vlaamse kmo’s doet regelmatig een beroep op de diensten van de VDAB. Een meerderheid (87%) vindt het ook logisch dat niet alleen werkgevers feedback geven over sollicitanten aan de VDAB, maar dat ook sollicitanten feedback kunnen geven.

Dat blijkt uit een enquête die ondernemersorganisatie NSZ en de VDAB afnamen bij 508 ondernemingen. 66% van hen doet een beroep op de diensten van de VDAB voor alle of de meeste openstaande vacatures.

De online-tools van VDAB die helpen om geschikte werknemers te vinden, zijn echter nog onvoldoende gekend (52% kent het aanbod). Wie ze kent en gebruikt, is doorgaans (82%) enthousiast.

Zo kunnen werkgevers sinds kort hun indruk over sollicitanten die zich aandienden online melden op de website van de VDAB. Toch is maar 32% van de kmo’s hiervan op de hoogte. Wie de module al gebruikte, is heel enthousiast: 82% van de gebruikers vindt de module goed, 71% omschrijft ze als vlot vindbaar.

87% van de werkgevers vindt het trouwens ook logisch dat de sollicitant feedback kan geven. Daarnaast verklaart driekwart van de ondernemingen zich bereid om sollicitanten beter te informeren over de stand van zaken in hun sollicitatieproces.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen