< Terug naar overzicht

Kmo’s voorzichtig met contract voor onbepaalde duur

De grote euforie over een groeiende tewerkstelling is er nog niet bij kmo’s, al zijn er toch lichtpuntjes. 20% verwacht tegen het einde van het jaar meer mensen in dienst te hebben, terwijl 12,6% verwacht minder medewerkers te hebben. Bedrijven geven wel minder snel een vast contract aan nieuwe medewerkers.

Dat blijkt uit de driemaandelijkse tewerkstellingsbarometer van HR-dienstenverlener SD Worx. Eén op de vijf kmo’s verwacht meer mensen in dienst te hebben op het einde van het jaar, het vorige kwartaal was dat slechts 16%. 12,6% denkt eind dit jaar minder mensen in dienst te hebben, het vorige kwartaal was 14% daarvan overtuigd.

Dat globale cijfer verbergt wel regionale verschillen. Zo zijn er in Vlaanderen 21,9% optimisten tegenover 11,9 pessimisten. In Brussel is het verschil nog hoger: 26,6% optimisten tegenover 11,9% pessimisten. Wallonië blijft de tewerkstelling door een donkere bril bekijken: 13,3% verwacht aanwervingen tegenover 14,2% die afvloeiingen verwacht.

Op korte termijn zijn kmo’s voorzichtiger en is er nauwelijks verbetering tegenover het vorige kwartaal. 21,4% verwacht het komende kwartaal aanwervingen te doen, tegenover 21,2% het vorige kwartaal. Brussel is het meest optimistisch, 28% verwacht het komende kwartaal aanwervingen. In Wallonië is dat slechts 19% en in Vlaanderen 20%.

Al zijn aanwervingen nog geen synoniem van meer tewerkstelling. Twee van de drie nieuwe werknemers zijn vervangers van mensen die het bedrijf hetzij spontaan, hetzij gedwongen verlaten hebben.

Goed nieuws is wel dat de secundaire sector het beter doet. Met 22,2% te verwachten aanwervingen het volgende kwartaal scoort de industrie toch wel 5% beter dan het vorige kwartaal en komt het ongeveer uit op het cijfer van net een jaar geleden.

Eenheidsstatuut
De enquête polste ook naar het aanwervingsbeleid dit jaar van kmo’s, na de introductie van het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden. Eén van de nieuwigheden is dat er sinds 1 januari 2014 geen proefperiode meer is voor nieuwe medewerkers.

Eind vorig jaar waren meer dan 80% van de afgesloten contracten nog van onbepaalde duur. Nu is dat teruggevallen tot iets meer dan de helft. De interim-contracten stegen van goed 6% naar meer dan 25%. De contracten van bepaalde duur stegen van 10% naar meer dan 20%.

Opvallend is ook dat 6% van de kmo's een mogelijke aanwerving uiteindelijk afgelastte, terwijl 14% ze uitstelde.

Bron: SD Worx

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen