< Terug naar overzicht

Kmo’s voorzichtig met aanwerven

Een vijfde van alle Belgische kmo’s verwacht tegen het einde van 2012 meer mensen te werk te stellen. Terwijl vorig jaar nog 30 procent verwachtte meer medewerkers in dienst te hebben. Ook dubbel zoveel kmo’s verwachten dat ze met minder medewerkers 2012 afklokken.

Kmo’s zien het jaar minder rooskleurig tegemoet, zo blijkt uit onderzoek van SD Worx bij 816 Belgische kmo’s. 13 procent verwacht het jaar te eindigen met minder medewerkers en slechts 22 procent denkt dat het aantal medewerkers zal groeien.

Vooral de crisisgevoelige secundaire sector is uiterst voorzichtig en hoopt met evenveel medewerkers 2012 te kunnen eindigen als ze begonnen zijn (68 procent). Slechts 18 procent verwacht een toename van de tewerkstelling. Begin 2011 was dit nog 33 procent. Ook kleine kmo’s hanteren een voorzichtiger aanwervingsbeleid.

Opvallend is dat kmo’s vooral zoeken naar ervaren medewerkers. Zowat 13 procent van de kmo’s met openstaande vacatures zoeken medewerkers met meer dan tien jaar ervaring, tegenover 3,3 procent in 2011.

Bovendien vrezen kmo’s dat ze openstaande vacatures niet snel ingevuld zullen krijgen. Slechts 42 procent verwacht dat dit vlot zal gebeuren. Allicht is die twijfel terecht. Nu al ondervindt bijna de helft (46 procent) van de ondervraagde kmo’s moeilijkheden om vacatures in te vullen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen