< Terug naar overzicht

Kmo’s kampen met tekort aan gekwalificeerde medewerkers

Meer dan zes op de tien kmo’s uit de sectoren industrie, bouw en groot- en detailhandel kampen met een structureel tekort aan gekwalificeerde medewerkers.

Dat blijkt uit een enquête van uitzend- en selectiebedrijf Accent Jobs bij meer dan 3600 Belgische kmo’s uit de sectoren industrie, bouw en groot- en detailhandel. Bijna de helft (47 procent) van de bevraagde bedrijven zag de eerste helft van 2013 een heropleving van de economie, voornamelijk in het aantal bestellingen.

44 procent van de bevraagde bedrijven is van plan de komende drie maanden nieuwe medewerkers aan te werven, 17 procent heeft de komende vier tot zes maanden aanwervingsplannen.

Al belooft het een moeilijke zoektocht te worden. 61 procent van de bedrijven kampt met een tekort aan gekwalificeerde medewerkers. In de bouwsector zegt zelfs 70 procent te kampen met een chronisch tekort aan gekwalificeerde medewerkers.

Hoewel kmo’s aanwervingsplannen hebben, blijven ze voorzichtig. Bijna de helft van de nieuwe aanwervingen (45 procent) gebeurt via een uitzendcontract. Slechts 39 procent biedt nieuwe medewerkers een contract voor onbepaalde duur. 10 procent werft medewerkers aan met een contract voor bepaalde duur en vier procent doet een beroep op detachering.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen