< Terug naar overzicht

Kmo’s creëren merendeel van nieuwe banen

Kmo’s waren goed voor 85 procent van het netto-aantal nieuwe banen in de Europese Unie tussen 2002 en 2010. Dit percentage is aanzienlijk groter dan het aandeel van kmo’s in de totale werkgelegenheid. Alleen België vormt hierop een uitzondering. Hier komen de meeste nieuwe banen van grote bedrijven.

Dat blijkt uit een studie van de Europese Commissie. De studie wijst op het belang van kmo’s in het scheppen van werkgelegenheid. Tussen 2002 en 2010 is de nettowerkgelegenheid in bedrijven in de EU aanzienlijk gestegen met gemiddeld 1,1 miljoen nieuwe banen per jaar.

De groei van de werkgelegenheid in kmo's (jaarlijks 1 procent) was hoger dan in grote bedrijven (0,5 procent). De handelssector vormt hierop een uitzondering: de werkgelegenheid in kmo's nam er jaarlijks met 0,7 procent toe, vergeleken met 2,2 procent in grote ondernemingen. Deze uitzondering is het gevolg van de sterke toename van grote handelsondernemingen.

Vooral kleine kmo’s (met minder dan tien werknemers) zijn verantwoordelijk voor het hoogste aandeel (58 procent) in de totale groei van de nettowerkgelegenheid in bedrijven. En vooral nieuwe ondernemingen (jonger dan vijf jaar) nemen een overweldigende meerderheid van de nieuwe banen voor hun rekening.

Toch heeft de voorbije economische crisis sporen gelaten. Als gevolg van de economische crisis in 2009-2010 is het aantal banen in kmo's jaarlijks gemiddeld met 2,4 procent gedaald, vergeleken met een daling van jaarlijks 0,95 procent in grote ondernemingen.

De werkgelegenheid ontwikkelde zich in 2010 nog steeds negatief, maar de vooruitzichten voor 2011 waren tijdens het onderzoek beter. Het percentage ondernemingen dat in 2011 verwachtte werknemers te moeten ontslaan, was kleiner dan het percentage ondernemingen dat in 2010 daadwerkelijk werknemers heeft ontslagen.

Tot slot blijkt uit de studie dat werknemers in kmo’s gemiddeld minder productief, minder goed betaald en minder actief zijn in vakbonden dan in grote ondernemingen. Micro-ondernemingen vinden echter dat ze met betrekking tot een aantal zachte aspecten van het HR-beleid (werkklimaat, evenwicht tussen werk en gezinsleven en arbeidstijden) een concurrentievoordeel hebben ten aanzien van grote bedrijven.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen