< Terug naar overzicht

Kmo’s blijven voorzichtig met aanwervingen

Kmo’s aarzelen over duurzame tewerkstelling. In het eerste kwartaal van 2014 zijn alleen deeltijdse medewerkers aangeworven. Dit toont hoe voorzichtig kmo’s zijn over het einde van de crisis.

Dat blijkt uit de kmo-jobindex van HR-dienstverlener SD Worx. In het eerste kwartaal van 2014 steeg de jobindex met 0,28%. Dit cijfer evenaart de scores van maart 2013 en van augustus 2011, maar ligt nog ver verwijderd van het hoogtepunt van november 2011. Van een conjuncturele omslag is er dus nog lang geen sprake.

Opmerkelijk is dat er het voorbije kwartaal uitsluitend deeltijdse medewerkers werden aangeworven. Eind maart waren er zelfs minder voltijdse medewerkers dan drie maanden geleden. Opmerkelijk is dat vooral de kleinste kmo’s (tot 20 werknemers) aanwerven. In Vlaanderen is er een lichte tewerkstellingstoename in de industrie. In Wallonië is dat niet geval, maar zorgt de quartaire sector voor groei.

De laatste twaalf maanden steeg de structurele tewerkstelling in het Vlaams Gewest met 0,7%, terwijl die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in het Waals Gewest daalde met daalde met 1,1%.

Bron: SD Worx

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen