< Terug naar overzicht

Kmo-portefeuille ook voor advies bij bedrijfsoverdracht en vergroening van de economie

De Vlaamse regering heeft de kmo-portefeuille bijgestuurd, zodat ook strategisch advies mogelijk is in het kader van overdracht van de onderneming en voor advies bij milieu- en energievraagstukken.

De bijsturingen van de kmo-portefeuille laten toe het instrument meer te richten op bepaalde beleidsuitdagingen, zoals opvolging en overname van kmo’s en de vergroening van de Vlaamse economie.

Binnen de pijler Strategisch Advies zal subsidiëring van het opstellen van een overdrachtsplan mogelijk zijn, waardoor de ondernemer professioneel advies kan inwinnen met een financiële tegemoetkoming tot 25.000 euro van de Vlaamse Overheid.

In het kader van de vergroening van de economie zullen de adviesdomeinen milieu en energie gecreëerd worden, waardoor kmo’s met een financiële ruggensteun van 50 procent van de Vlaamse overheid, professioneel advies kunnen inkopen bij dienstverleners die erkend zijn op deze domeinen binnen de kmo-portefeuille.

De kmo-portefeuille is een laagdrempelig digitaal steuninstrument, waarbij steun wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen voor opleiding en advies.

In 2010 kende de kmo-portefeuille een groot succes. Bijna 53.000 kmo’s konden genieten van dergelijke tegemoetkoming voor een totaal bedrag van ruim 34 miljoen euro.

Bron: Vlaanderen.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen