< Terug naar overzicht

Kleine daling van uitzendactiviteit in juli (al stijgt ze wel 6,44 procent op jaarbasis)

In de maand juli 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 0,63 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,96 procent in het arbeiderssegment en met 0,17 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand juli van vorig jaar liet de uitzendsector wel een stijging met 6,44 procent optekenen (tegenover +9,76 procent in juni 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 7,36 procent in het arbeiderssegment en een toename met 5,35 procent in het bediendesegment. Deze evolutie op jaarbasis bevestigt de groei van de voorbije maanden. De conjunctuur blijft positief. Er is zowel groei voor het reguliere segment als voor het studentensegment.

De Federgon-index bereikte 274,9 punten in juli 2017 tegenover 276,7 punten in juni. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen