< Terug naar overzicht

Kinderverzorgster geen knelpuntberoep meer

Het volgende schooljaar komen er geen nieuwe knelpuntberoepen bij in Vlaanderen. Meer zelfs, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening schrapt enkele knelpuntberoepen. Zo zijn er in Vlaanderen voldoende kinderverzorgsters, matrozen en tuiniers.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) maakte onlangs de lijst met studies bekend met studies die werkzoekenden moeten voorbereiden op de uitoefening van een knelpuntberoep. Volgend jaar komen er geen nieuwe opleidingen bij.

De studies carrosserie, confectie, diamantbewerking, tuinier en matroos werden wel geschrapt. Ook de opleiding kinderverzorger is in Vlaanderen van de lijst gehaald. In het Brussels gewest worden nog steeds kinderverzorgers gezocht.

Door een opleiding te volgen die voorbereidt op de uitoefening van een knelpuntberoep, kunnen werklozen die minstens twee jaar afgestudeerd zijn in het middelbaar onderwijs en geen einddiploma van het hoger onderwijs hebben, een vrijstelling krijgen van de RVA. Dat betekent dat ze niet langer ingeschreven zijn als werkzoekende en ook geen job moeten zoeken tijdens de opleiding, maar wel een werkloosheidsuitkering ontvangen.

De volledige lijst is beschikbaar op www.rva.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen