< Terug naar overzicht

Kinderbijslagfondsen Securex en Acerta lanceren Infino

Acerta en Securex maken zich klaar voor de regionalisering van de kinderbijslag. Ze slaan de handen in elkaar en brengen hun kinderbijslagfondsen samen in een nieuwe structuur: Infino. Het nieuwe bedrijf krijgt een eigen gezicht en een eigen verhaal.

Sinds de zesde staatshervorming is de kinderbijslag een regionale bevoegdheid. Ze verschuift dus van het federale niveau naar het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De kinderbijslagfondsen van Securex en Acerta reageerden op die ontwikkeling door samen in zee te gaan. Een belangrijke strategische keuze, want vanaf 2019 zullen de gezinnen zelf kunnen kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten (in plaats van de werkgever).

Infino is actief in alle regio’s en staat vandaag in voor de uitbetaling van de kinderbijslag aan ongeveer 500.000 kinderen. Infino komt van het Franse ‘Infini’, wat oneindig en grenzeloos betekent. De naam bevat met de klanken van het Engelse 'infant' (zuigeling) en het Franse 'enfant' (kind) ook een dubbele verwijzing naar baby's en kinderen.

Bron: Securex (securex.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen