< Terug naar overzicht

Kiezen tussen evidence-based of homeopathische selectietechnieken

Het inzetten van technologie kan werving en selectie efficiënter en objectiever maken. Deze nieuwe evolutie ziet er dan ook veelbelovend uit, maar vergt een kritische blik.

"Beschouw pseudowetenschappelijke instrumenten als homeopathische selectie-instrumenten." Helga Peeters, docent Bedrijfspsychologie aan de opleiding Toegepaste Psychologie van Howest en als gastprofessor verbonden aan de vakgroep Personeelsbeleid, Arbeids- en Organisatiepsychologie van de UGent, waarschuwt voor het gebruik van onbetrouwbare methodes tijdens rekrutering. "Op zich is er niets mis met homeopathie om het naast de klassieke evidence-based methoden te gebruiken. Althans, zolang dat je daar anderen geen schade mee berokkent of in gevaar brengt. En dat risico is er wel degelijk. Je moet als kandidaat maar afgewezen worden of in een verkeerde job terechtkomen omdat je oorlellen te klein zijn of je voorhoofd niet groot genoeg is. Dat is niet alleen schadelijk voor de kandidaat, maar ook voor de organisatie. Een verkeerde aanwerving is duur, om nog niet van de imagoschade te spreken."

Eén manier om werving en selectie te objectiveren, is door technologie in te zetten. Helga Peeters wijst op nieuwe technologie zoals big data, algoritmes en artificiële intelligentie. "Vooral naarmate computers slimmer worden, kan dit tot betere en objectievere beslissingen leiden. Zeker als ook andere data zoals testgegevens en/of prestatiedata aan algoritmes toegevoegd worden. Hoe vaak gebeurt het nu niet dat rekruteerders allerlei voorspellende instrumenten gebruiken, maar op het einde van de rit zelf beslissen, vaak op basis van hun buikgevoel en op die manier de testgegevens dus negeren. Het gebruikte algoritme moet natuurlijk voldoende solide en waterdicht zijn. Niettemin maken computers minder fouten dan mensen. Zo discrimineert een computer niet, behalve als hij op die manier geprogrammeerd zou zijn."

Wilt u het volledige artikel (van Hilde Vereecken) lezen? Dat kan door lid te worden van HR Square. U ontvangt dan niet alleen het tijdschrift, maar hebt ook toegang tot de website met het hele archief én u geniet stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Nathalie Dierickx, nathalie.dierickx@hrsquare.be, 0474 97 07 43.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen