< Terug naar overzicht

Kennis van het Engels steeds beter

Belgen beheersen steeds beter het Engels. Belgiƫ steeg naar de negende plaats op de English Proficiency Index (EF EPI), de wereldwijde ranking die het Engels als tweede taal in kaart brengt. Opmerkelijk is dat vrouwen beter scoren dan mannen.

Volgens de vierde editie van de EF English Proficiency Index ( EF EPI), die peilt naar de kennis van het Engels als tweede taal, boekte België een opmerkelijke vooruitgang met een score van 61,21. Daarmee stijgt België van de dertiende naar de negende plaats.

Hoewel in alle landen waar de test is afgenomen vrouwen beter Engels spreken dan mannen, is die genderkloof in België opvallend groot met een score van 63,03 voor vrouwen tegenover 57,68 voor de mannen.

Bij Nederlandstaligen ligt het taalniveau hoger dan bij Franstaligen. Gent en Antwerpen scoren het beste in Vlaanderen met een score van respectievelijk 64,40 en 64,18. Verder blijkt dat studenten en pas afgestudeerden taalvaardiger zijn dan andere volwassenen.

Volwassenen uit Denemarken scoren het best op Engels als tweede taal, gevolgd door Nederland en Zweden. De volwassenen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten scoren het laagste. De landen met al sterke Engelse taalvaardigheden blijven hun vaardigheden verder verbeteren, terwijl de landen met een lager Engels taalniveau achteruit neigen te gaan of stagneren.

Volgens het rapport blijft de Engelse taalvaardigheid een belangrijke indicator voor de economische concurrentiekracht van een land, met een sterke correlatie tussen Engels taalniveau en inkomen, welzijn, een goed economisch klimaat en internationale handel.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen