< Terug naar overzicht

Kennis steeds vaker reden om freelancers in te zetten

Kennis is steeds vaker de aanleiding om freelancers in te zetten. De eisen aan flexibele professionals op het vlak van kennis en snelheid nemen dan ook toe. Toch vrezen bedrijven extra kosten en kennisverlies door het inzetten van freelancers.

Dat blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Expersis. Professionele freelancers worden steeds vaker ingezet omwille van hun kennis. Op die manier kunnen bedrijven sneller innoveren. Daardoor nemen de eisen aan flexibele professionals rond kennis en snelheid toe.

Anderzijds botsen bedrijven wel steeds vaker op praktische problemen bij het inzetten van freelancers. 73 procent van de ondervraagde bedrijven worstelen met het borgen van kennis als de freelancer het bedrijf verlaat. Andere problemen waar bedrijven mee kampen, zijn inwerking, samenwerking, betrokkenheid en omgaan met veranderende situaties.

68 procent voorziet een verschuiving van ‘goed werkgeverschap’ naar ‘goed opdrachtgeverschap’. En 74 procent vindt dat de toename van flexibele professionals vraagt om een nieuwe vorm van leiderschap. Het beleid is nog vooral gericht op werken met een vaste kern.

Kostenbeheersing is nog steeds een belangrijk motief om freelancers in te schakelen. Maar bedrijven zien ook steeds vaker de indirecte kostenbesparingen. Daarbij verwijzen ze naar de resultaatgerichtheid, de hogere motivatie en het lagere ziekteverzuim van freelancers.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen