< Terug naar overzicht

Kantoren in stationsbuurt nog nooit zo populair

In het hele land strijden bedrijven om kantoorruimte in de stationsbuurten. Een schril contrast met enkele jaren geleden, toen de wijken om en rond de stations vaak verloederde buitenbuurten waren. De reden, u raadt het ongetwijfeld al: de files.

Zo zit er aan het station van Mechelen met de Emmaüs-site, MG City Station, het Zegel en het Virix-project bijna 40.000 vierkante meter kantoorruimte aan te komen. In Turnhout zit het project Niefhout in de pijplijn. En aan het station Antwerpen-Berchem is er de realisatie van Post X, het grootste kantorenproject van België, samen met The Link goed voor 100.000 vierkante meter. Het concrete bewijs voor de nieuwe trend die blijkt uit het jaarlijkse Trends-rapport van Group Hugo Ceusters-SCMS.

Mobiliteit

Dat bedrijven hun werknemers in de buurt van een station willen laten werken, heeft alles te maken met de toenemende mobiliteitsproblemen. De files op Vlaamse snelwegen waren in 2017 langer dan de vorige jaren. De gemiddelde lengte steeg op werk- en schooldagen naar 169 km, 11 km meer dan in 2016, een absoluut record.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen