< Terug naar overzicht

Kantoorwerkers staan best 2 uur per dag recht

Britse experts waarschuwen voor de gevaren van te lang neerzitten. Daarom richten ze zich specifiek tot de kantoorwerkers en raden ze hen aan om minstens twee uur per dag recht te staan.

De voorbije jaren zijn de gevaren van het te lang neerzitten steeds duidelijker geworden, het wordt zelfs meer en meer vergeleken met de gevaren van roken. Onderzoek wijst immers uit dat mensen die het grootste deel van hun dag zitten, meer kans hebben op zwaarlijvigheid, hartproblemen en kanker. 

Geregeld sporten geen remedie 

De onderzoekers waarschuwen dat zelfs geregeld gaan sporten, de gevaren van te lang neerzitten niet doen verdwijnen. Slecht nieuws dus aangezien de gemiddelde medewerker meer dan de helft van zijn werkdag al zittend doorbrengt. Experts pleiten dan ook voor meer bureaus waaraan het personeel al staand kan werken. 

Door vaker al staand te werken zouden de gevaarlijke gevolgen van te veel zitten, kunnen vermeden worden. De Britse studie wees immers uit dat mensen die grote delen van de dag al zittend doorbrengen meer dan dubbel zoveel kans hebben om ‘Type 2’ van diabetes te ontwikkelen en cardiovasculaire ziektes, 13 procent meer risico lopen op kanker en 17 procent meer kans hebben op een vroegtijdige dood . 

Wandelend vergaderen 

De fitheid van het personeel in gedachten, zouden organisaties best eens een denkoefening houden of het mogelijk is om regelmatig een pauze in te lassen en bepaalde vergaderingen gewoon al staand, of nog beter al wandelend, te houden. Deze kleine aanpassingen kunnen enorme gezondheidsvoordelen hebben. Tijd dus voor actie, want we zitten al te lang met dit probleem. 

Bron: Mashable (mashable.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen