< Terug naar overzicht

Kandidaten met 3 tot 5 jaar ervaring het meest gegeerd op arbeidsmarkt

Werkgevers zijn op de eerste plaats op zoek naar kennis en ervaring. Persoonlijke eigenschappen van kandidaten komen pas daarna aan bod.

Dat blijkt uit een analyse van de Nederlandse vacaturezoekmachine Adzuna.nl van meer dan 50.000 openstaande vacatures om de meest gezochte kenmerken van nieuwe werknemers in kaart te brengen.

In de top vijf van meest gebruikte zoektermen in vacatures staat ervaring (29,3%) op de eerste plaats, gevolgd door kennis (18,9%) en zelfstandigheid (16,3%).

Opleiding (13,9%) en gedrevenheid (9,6%) vervolledigen de top vijf. Andere veel voorkomende termen zijn enthousiast, flexibel, Engels, ondernemend en analytisch.

In ruim 62% van de vacatures waarin ‘ervaring’, ‘kennis’ of ‘opleiding’ worden genoemd, zijn 'hard skills' de meest gezochte kenmerken. Voor motivatie zijn de meest gewenste eigenschappen op de werkvloer ‘drive’ (9,6%), ‘enthousiasme’ (8,5%) en ‘flexibiliteit’ (7,9%).

Kandidaten met drie tot vijf jaar ervaring zijn het populairst. Daarnaast gaat de voorkeur naar kandidaten met een professionele bachelor, gevolgd door een masterniveau.

Bron: Personeelsnet

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen