< Terug naar overzicht

Jongeren werken liever niet thuis, ouderen juist wel

Nederlandse werkgevers voeren thuiswerken in als onderdeel van hun duurzaamheidsbeleid. Het aantal thuiswerkers blijft echter al jarenlang stabiel. Vooral jongeren zien het niet zitten om thuis te werken.

Dat blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer. Voor de barometer tekende het adviesbureau de ervaringen op van 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. Daaruit komt naar voren dat thuiswerken en ‘het nieuwe werken’ nauwelijks aan populariteit toenemen.

Ruim vier op de tien Nederlandse organisaties hebben ‘het nieuwe werken’ ingevoerd of zijn ermee bezig. Bijna de helft van alle werknemers werkt (gedeeltelijk) vanuit huis en dat aantal is al jaren stabiel. Het gemiddelde aantal thuiswerkuren stijgt met ongeveer 30 procent: van 10 in 2009 naar 13 in 2011. In alle sectoren stijgt het aantal thuisgewerkte uren, behalve bij de overheid.

Thuiswerken is onder jonge werknemers veel minder populair dan onder hun oudere collega's. Onder de jongeren neemt de animo voor thuiswerken af, terwijl die onder ouderen juist toeneemt.

Een mogelijke verklaring is dat jonge werknemers uit carrièreoverwegingen sterk de behoefte voelen om in hun bedrijf ook letterlijk in beeld te blijven. Dat gevoel wordt in economisch onzekere tijden nog eens extra aangewakkerd.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen