< Terug naar overzicht

Jongeren verwachten even hoog loon ondanks crisis

Ruim de helft van de studenten verwacht een startloon te zullen krijgen van minstens 1500 euro netto en een kwart gaat uit van meer dan 1750 euro netto. Daarnaast verwacht een kwart een bedrijfswagen te krijgen.

Dat blijkt uit een peiling van Go Magazine bij 1000 Belgische jongeren. De cijfers liggen in lijn met die van vorige jaren. De crisis lijkt dus geen invloed te hebben op de verwachtingen.

Eén op de vier respondenten denkt bovendien te mogen rekenen op een bedrijfswagen. Toch blijkt ook uit de resultaten dat veel jongeren bereid zijn om een job aan te nemen die minder oplevert dan oorspronkelijk gehoopt: 36 procent is daartoe bereid, terwijl 43 procent dat wil aanvaarden als hij na een jaar nog geen werk heeft gevonden.

De aantrekkelijkste werkplek is net als vorig jaar het onderwijs, maar ook de media en de overheid of de non-profit doen het goed. Go Magazine peilde ook naar het imago van 38 grote Belgische werkgevers. De aantrekkelijkste werkgever onder de jongeren blijkt baggeraar Deme te zijn, voor de KU Leuven en Audi.

Jongeren beseffen overigens goed dat ze langer zullen moeten werken. Tachtig procent is van oordeel dat we allemaal tot minstens 62 jaar aan de slag zullen moeten, al vindt 86 procent wel dat er voor zware beroepen uitzonderingen mogen worden gemaakt.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen