< Terug naar overzicht

Jongeren kunnen zich prima vinden in tijdelijk contract (maar willen wel jobzekerheid op langere termijn)

Een vast contract is zeker meegenomen, maar de meeste jongeren vinden zich ook prima in een tijdelijk contract.

Flexibel werken: jongeren lijken er inmiddels wel aan gewend. Zo blijkt uit internationaal onderzoek van recruiter YoungCapital in samenwerking met onderzoeksbureau TNO. Voor het onderzoek werden 5500 Europese jongeren uit zeven landen ondervraagd.

Jobzekerheid

Hoewel de meerderheid van de jongeren zich op dit moment in hun leven prima voelt bij een tijdelijk contract, zeggen ze wel degelijk waarde te hechten aan een vast contract. Het gaat dan voornamelijk om de praktische voordelen die gepaard gaan met baanzekerheid op de lange termijn, zoals het verkrijgen van een hypotheek.

Aanpassingsbereid

Het onderzoek bracht ook de werkflexibiliteit van jongeren in kaart wat betreft hun aanpassingsbereidheid voor een nieuwe baan. Zo blijken jongeren zelfs vrij flexibel als het gaat om het aanpassen van hun uiterlijk.

Bijna 80 procent van de mannelijke ondervraagden blijkt bereid te zijn om zijn baard af te scheren als de werkgever dat vraagt. Ook een piercing verwijderen (72 procent), een tattoo bedekken (80 procent), kledingstijl aanpassen (69 procent) en zelfs wat kilootjes afvallen (22 procent) worden vlot aanvaard. Slechts 11 procent van de jongeren is niet bereid ook maar iets aan hun uiterlijk te veranderen.

Traditionele werkgeversmentaliteit

Werkgevers doen er goed aan zich wat beter te verdiepen in de mindset van jongeren. De 'oorlog om talent’ dient zich immers aan. Sterker nog, in de sectoren IT en techniek is die al lang begonnen. Toch zien we om ons heen nog steeds een traditionele werkgeversmentaliteit, die bedrijven zich eigenlijk niet meer kunnen veroorloven.

De eisen die zij stellen, liegen er niet om. Bijvoorbeeld de perfect met de functie matchende diploma’s, hoge cijferlijsten, een minimumaantal jaren werkervaring: en dat alles voor een starterssalaris. Uit het onderzoek blijkt dan wel dat jongeren bijzonder flexibel zijn richting hun werkgever, misschien is het nu wel aan de werkgevers om een brug te slaan naar het jonge talent.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)

Persbericht onderzoek: https://www.youngcapital.nl/nieuws-archief/700-baard-afscheren-voor-de-baas-geen-probleem 


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen