< Terug naar overzicht

Jongeren geven voorkeur aan flexibiliteit

Jonge werknemers vinden flexibiliteit veel belangrijker dan financiële beloning. Generatie Y-werknemers zijn veel meer geneigd bij hun werkgever te blijven als ze zich gewaardeerd en ondersteund voelen, werken in een hecht team en zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze werken.

Dat blijkt uit een enquête van consultingbedrijf PwC samen met de London Business School en de University of Southern California bij meer dan 44.000 werknemers. Generatie Y-werknemers hechten enorm veel belang aan flexibiliteit, terwijl oudere generaties meer belang hechten aan loon en ontwikkelingsmogelijkheden.

Alle generaties hechten veel belang aan flexibiliteit. Toch zijn er verschillen. Terwijl oudere werknemers overuren willen maken in de veronderstelling dat ze daar op een later tijdstip financieel zullen voor beloond worden, zijn jonge werknemers daar niet toe bereid.

Jonge werknemers worden veel minder gemotiveerd door financiële beloningen. Ze hechten daarentegen veel meer belang aan teamwerk, flexibiliteit en een evenwichtige balans tussen werk en leven. Ze malen er zelfs niet om promoties of loonopslag af te wijzen in ruil voor meer flexibiliteit.

Bron: www.hrmanagzine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen