< Terug naar overzicht

Jonge werknemers negeren IT-regels

De nieuwste generatie werknemers trekt zich weinig of niets aan van IT-beleidsregels en vormt daardoor een groeiend beveiligingsrisico. Zo negeren zeven op de tien jonge medewerkers regelmatig het IT-beleid van hun bedrijf en is één op de vier voor zijn dertigste al het slachtoffer van identiteitsdiefstal.

Dat blijkt uit recent onderzoek in opdracht van Cisco. Uit de resultaten blijkt dat werkgevers bezorgd moeten zijn over de nieuwe generatie. Die is opgegroeid met het internet en houdt er steeds vaker een levensstijl op na waarbij zakelijke en privéactiviteiten op de werkvloer door elkaar heen lopen.

Bovendien is de behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot informatie zo groot, dat veel jongeren erg ver willen gaan om internettoegang te verkrijgen. Zelfs als ze daarmee hun eigen veiligheid of die van hun organisatie in gevaar brengen. Zo benutten ze stiekem het draadloze netwerk van de buren, maken ze gebruik van gratis WiFi in winkels of cafés en gebruiken ze apparatuur van anderen zonder enige controle of toezicht.

Ruim een derde (36 procent) van alle werknemers antwoordt negatief op de vraag of zij de regels van hun IT-afdeling respecteren. Dat betekent dat traditionele bedrijfsculturen steeds meer moeite zullen hebben om hun IT-beveiligingsbeleid af te stemmen op de wensen van jonge medewerkers voor het gebruik van sociale media, mobiele apparaten en netwerktoegang op afstand.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen